13th May 2005 at 01:00
Test scores

The pass mark in a test is 50% of the total on two papers. Paper A is marked out of 100 and Paper B out of 200.

Anna scored 40% on Paper A and 60% on Paper B.

Dan scored 60% on Paper A and 40% on Paper B.

Ella scored 45% on Paper A and 53% on paper B.

Which of the children passed the test?


I think of a number with two different digits.

The difference between my number and the number with the digits in reverse order is 63.

What could my number be?

SOLUTIONS Test scores (age 9-12) Anna and Ella passed the test. Anna scored 40 + 120 = 160, which is more than 50% of 300. Dan scored 60 + 80 = 140, which is less than 50% of 300. Ella scored 45 + 106 = 151, which is more than 50% of 300.

Number puzzle (age 8-13) 92, 81, 70 ,29 or 18. If AB - BA = 63, then A 3 B.

In the units place, since B - A = 3, and B

Log-in as an existing print or digital subscriber

Forgotten your subscriber ID?


To access this content and the full TES archive, subscribe now.

View subscriber offers


Get TES online and delivered to your door – for less than the price of a coffee

Save 33% off the cover price with this great subscription offer. Every copy delivered to your door by first-class post, plus full access to TES online and the TES app for just £1.90 per week.
Subscribers also enjoy a range of fantastic offers and benefits worth over £270:

  • Discounts off TES Institute courses
  • Access over 200,000 articles in the TES online archive
  • Free Tastecard membership worth £79.99
  • Discounts with Zipcar,, Virgin Wines and other partners
Order your low-cost subscription today